Friday, May 16, 2014

Kulit Muka Semakin Sihat

Assalamualaikum ❤️

HEHE... nampak mcm seronok sgt kn. yela, kulit muka dah elok dah. SERIUS ! pimples ada la sebutir buat masa sekarang, mungkin tengah piriod. so, no wonder la kan. dan bekas still ada. masih dalam proses menghilangkan.

sebenanrnya dulu aku takda masalah jerawat pun. macam entry aku sebelum nie. dan masalah tuh baru nak timbul sekarang. think positive. sebab kerja dan bila dah kerja malas sangat kan jaga muka. ni la makan dia. dan makan pun kena jaga jugak. petuh sebab hormon. well, perempuan. last sekali mungkin sebab stress. stree tak cukup tidur. stress kerja. stress pasal cinta dunia lg. mungkin. HAHA.

so, conclusion kat sini. as a women yg superwomen. jaga la muka. everyday, cuci muka banyak kali pun takpela. sebab mcm aku nie terdedah dengan cuaca panas, habuk, debu. mcm mana pun aku tetap akan cari toilet sbb nak cuci muka. ya allah, down nya masa jerawat naik melampau tuh. sana sini org cakap. eee...

alhamdulillah syukur sekarang everyting back to normal. cuma 2 minggu aku pakai dalacin-T. yg nie ubat paling berjaya yg penah aku pakai. SERIUS ! untuk pencuci dan pelembap krim aku guna organic aid. rupanya muka aku elok pakai barang organic je. kalau pakai lain, jd macam tuh la. syukur sgt aku dah nampak jalan tuh. HAHA gembira kan? bila muka nampak mcm kusam kan, pakai la foundation. jujur aku perempuan yg taknak make-up. rashid pun takpenah tgk aku make-up. sebab kulit aku nie, kalau pakai make-up aku tau la mesti naik jerawat. dan aku rasa kalau make-up pun. hurmmm, jadi ape dowhh muka aku???

status : ahh, tengah excited untuk birthday boy ahad nie dan tengah teruja gilos nak pakai braces.okbye!


No comments :

Post a Comment